Monday, November 2, 2009

Lasik..the scary 'Reality'???



I've been experiencing discomfort n redness on my left eye due to contact lens. I started wearing contacts since i was 17 and over the years i've been through countless infections n redness, some r the cause of lack of cleanliness, wearing an overdue lens n recently a change of brand from the normal monthly disposable to silicone air optic..i'm not sure why, but the recent purchase is supposed to be a better type of lens with more oxygen content.


I'm considering Lasik in the near future..like maybe in 2 weeks time!!! but god...i almost peed in my pants n vomit blood after watching the video below from youtube. Darn..it scares the sh*# out of me!!! Seriously...it gives me nighmares!! I can go on countless natural birth but not lasik???


If there's anyone out there who has an experience doing Lasik..please convinced me otherwise. I also heard there's a latest technology perhaps less scary..anyone who knows better?? Until i'm satisfied that the horror video i've just watch is the technology of the PAST!!!..I'M NEVER EVER commiting myself to do lasik..n rather enjoy tormenting myself to countless of infections to come!!! Urrrggghhhh.......








10 comments:

adriana az said...

kekekeke...Me..do it la,my FIL did it and he's fine.Yeah I share the same feeling of "vomitting blood" statement,almost did that 2 days ago,watching the same thing on tv..omg!!!couldnt watch it!!!I'm not good at convincing eh..hehehe..but hey..why not.My FIL said "takde apa,tak rasa apa pon!!!"

eynda said...

Hubby eynda buat laser bila ye..awal tahun ni kot...yg dlm youtube ni kalau tak silap dia guna pisau utk potong kulit atas mata (yg besi tu)...cara lama...yg baru punya totally laser...potong pun guna laser...yg tu hubby buat...each mata 10 minutes kot....masa buat tu tak rasa sakit cuma rasa kurang selesa sebab mata macam ada benda dok usik2 kan...nanti u akan rasa pengalaman macam org buta tau...masa dah laser kena pakai spek mata khas...pedih la mata time tu...hubby takleh drive so eynda la jadi pemandu hehe...balik rumah doc suruh tido....lepas dia bangun tido tu dunia dia jadi cerah! ambik masa seminggu dua nak baik betul2....eynda pernah citer kat blog dulu....brape kali ulang pegi pakar lasik kat the curve tuh...

laki cikgu kimia said...

holy crappish! wut a scary moviii! -round2-

Lan0stZz said...

hi blog hop from somewhere. interested in the topic actually. Since I'm planning to do one next yr x sanggup nak tgk video tu. Tapi mana ye lasik center yg recommendable? yg the curve tu or at ttdi?

Amelia Khalik said...

Na..ur FIL buat lasik?? waahhh terror aarrr pak mentua ko..hehehe..i'm still..thinking. Tunggu kecut perut aku reda sket..

Eynda..ur hubby buat kat d curve..nama clinic tuh Vista kan..my friend ada rekomen pergi sana but i blom brani lah..org laki mmg lah tak rasa sakit kan..kan..hehehe

Lck..cewah short form lak..hehehe..yeahhh holy crap it is!! kekeke

Lan..i'm not sure bout ttdi..but my friend suruh check out d curve cos apparently they have one of the latest tech..eerrrmmm so tak yah hiris2!!! eeerrrkkkk...

Abrahyn said...

sbb tu i dah lama stop wearing CL tu...sbb mata i ada masalah...sudahnyer end up with spec je skrg nih...sgt tak lawa hokey! but what to do...nak buat lasik tu rasa ngeri semacam :(

eynda said...

Ame...hubby eynda tak tengok youtube tu sampai la dia dah habis buat lasik....sebab dia tau bila tengok youtube dia takkan pegi buat hihi...ngeri kannn...pendek citer...dia terjah je gi buat :-p Tapi best la dah takyah pakai spek/lense...cuma yg tak best, dia dah tak rabun jauh...tapi dah jadi rabun dekat la pulak...takde la teruk sangat....doktor cakap memang akan jadi cam tu...kalau bayar yg mahal skit dlm RM10K kot tak sure plak akan rabun dekat ke tak...

Amelia Khalik said...

Abrahyn..the problem with me when wearing glasses lak rasa sakit kat belakang telinga bila pakai lama2..pas tuh bila klua keta aircond cermin pun berkabus..kekeke..lawak giler..

Eynda..ohhh so ur hubby buat method yg mcm dlm video tuh lah cos according to my friend yg Lasik baru nie will cost around 10k..potong pakai laser..apa2 pun tetap ngeriiiii....

eynda said...

Nope...dia tak guna pisau tu...dia ambik caj yg paling murah hehe...about RM4K++ jek...kat vista tu la...potong pun guna laser...pisau tu old method...tapi kalau yg RM10K tu result dia lagi bagus....kejap je dah baik..kawan hubby buat yg RM10K...

thunbergia said...

takleh nak tengok youtube uoolss,

haku buat lasik last year, so far so good, ;-)

salamm, nice blog